Svet
218 ogledov

Za meningitisom umrl teden dni po cepljenju

rešilec Shutterstock
Trimesečni dojenček umrl zaradi meningitisa, teden dni pred tem so ga proti tej okužbi cepili. Zdravniki menijo, da povezave ni.

V bolnišnici v italijanskem Brindisiju je zaradi meningitisa umrl trimesečni dojenček, poroča portal BrindisiOggi. Da gre za meninigitis, so potrdili s krvnimi preiskavami, opravljenimi v laboratoriju v Bariju.

Teden dni pred tem cepljen

Nenavadno naključje je, da je bil deček samo pred tednom dni cepljen proti meningitisu, piše omenjeni portal, vendar v bolnišnici menijo, da povezave med cepljenjem in smrtjo ni. "Ne moremo govoriti o kakršni koli povezavi," je povedal strokovni direktor bolnišnice v Brindisiju. "Gre za naključje. Verjetno je okužba v dojenčku tlela že nekaj časa," dodaja. Zavrnili so tudi hipotezo po kateri naj bi cepivo sprožilo še težjo obliko meningitisa s katerim naj bi dojenček bil okužen že med cepljenjem.

Redka oblika meningitisa

Dojenčka, ki je imel visoko temperaturo in težave z dihanjem, so najprej sprejeli v lokalni bolnišnici v Francavilla Fontani, ker se je stanje slabšalo pa so ga še isto noč premestili v Brindisi, kjer je nekaj ur kasneje umrl. Zdravniki so pojasnili, da gre za redko obliko meningitisa, ki hitro napreduje in je pri majhnih otrocih in oslabelih velikokrat smrtna. Več bodo pojasnili, ko bodo znani rezultati testov, ki so jih opravili ob obdukciji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • eosss 06:45 25.marec 2015.

    Svinjarija! Seveda so zavrnili povezavo smrti in cepljenja, veste kak škandal bi bil, če bi priznali, da je bila smrt posledica cepljenja. Cepljenje je pa ja oh in sploh povsem nedolžna zadeva, mala pikica in potem smo vsi zdravi in ...prikaži več varni pred boleznimi... takšna manipulacija človeškega imunskega sistema pa res ni nič takega,res se ne more zgoditi, da bi kdo umrl zaradi tega... Kdaj se bodo ljudje zbudili?