Svet
7 ogledov

Za nakupe več kot 1.300 evrov

nakupovanje, božič Žurnal24 main
Italijani. Ne glede na krizo bodo za božične nakupe porabili le 17 evrov manj kot v preteklosti.

Obisk. Posamezna italijanska družina bo za božične nakupe porabila okoli 1.337 evrov, to pa je le 17 evrov (1,2 odstotka) manj kot na primer leta 2009. Dva od treh sosedov bosta za praznike porabila toliko kot lani. Italijani bodo 40 odstotkov 13. plače porabili za nakup živil, varčevali pa bodo predvsem pri darilih in potovanjih. A portoroški hoteli bodo za praznike ne glede na to dobro obiskani.
V hotelih Skupine Bernardin ugotavljajo, da bodo med božičnimi prazniki zasedeni bolje kot lani. “Predvsem nas veseli, da se povečuje povpraševanje po hotelih višjih kategorij (s štirimi in petimi zvezdicami). V primerjavi z lani bodo naši hoteli za 14 odstotkov bolje zasedeni med božičnimi prazniki. Pričakujemo zasedenost od 80 do 85 odstotkov, za novo leto pa bomo podobno kot lani povsem polni,” nam je povedal Borut Fakin, direktor prodaje. Hotel Kempinski Palace ima za božič 47-odstotno in za novo leto 58-odstotno zasedenost, v hotelih LifeClass pa za božič pričakujejo do 75-odstotno zasedenost in skoraj polno za silvestrovo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.