Svet
17 ogledov

Za napadom stojijo osebne zamere

Posledica napad z molotovkami Reuters
Newyorška policija aretirala moškega, ki naj bi na novega leta dan napadal z molotovkami. Vzrok naj ne bi bilo sovraštvo do drugih ver, šlo naj bi za osebne zamere.

Newyorška policija je v torek aretirala 40-letnega moškega, ki je osumljen petih napadov z molotovkami.

Napadel, ker ni smel na stranišče

Napadalec, bil naj bi priseljenec iz Gvajane, naj bi bil trenutno brezposeln šofer tovornjaka za avtovleko, napadal pa naj bi zaradi osebnih zamer in ne zaradi sovraštva do muslimanov oziroma drugih ver. Mošejo v predelu Queensa Jamaica naj bi napadel z dvema molotovkama, ker mu v preteklosti tam niso dovolili uporabiti stranišča.

Napadel je tudi hišo, v kateri hindujci opravljajo verske obrede, vendar domnevno pomotoma. Tarča napada je namreč bil nekdo, s katerim je bil v sporu zaradi mamil. Svoj pohod je možakar začel z bombardiranjem trgovine, kjer so ga pred dnevi vrgli skozi vrata, ker je poskušal ukrasti hrano.

Povzročil preplah

Policija ga je ujela s pomočjo posnetkov varnostnih kamer. Z ukradenim avtomobilom je namreč na bencinski črpalki polnil steklenico z bencinom, avtomobil pa so kamere opazile tudi v bližini dveh prizorišč napadov. Napad na mošejo je nemudoma povzročil sume o zločinih iz sovraštva in newyorški župan Michael Bloomberg je sklical novinarsko konferenco skupaj z imamom. Takoj nato je prišla novica o aretaciji človeka z veliko osebnimi zamerami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.