Svet
13 ogledov

Za napadom v Ankari mlada teroristka

Eksplozija v Ankari EPA/STR
Turška agencija INA je objavila fotografijo Seher Čagli Demir, ki jo sumijo, da je izvedla samomorilski bombni napad v Ankari.

Omenjena agencija navaja, da je Seher Čagli Demir študirala a Fakulteti za turiyem in hotelirstvo v mestu Balikesir na zahodu Turčije in da je delala kot novinarka opozicijskega medija Džumhurijet.

Demirova je bila še z enim moškim v avtomobilu, napolnjenim z eksplozivom, ki se je včeraj na avtobusni postaji v Ankari zaletel v nekaj drugih avtomobilov, nato pa eksplodiral in usmrtil 37 ljudi, ranil pa več kot 125.

Mlada teroristka je bila članica prepovedane Delavske stranke Kurdistana. Odgovornosti za napad za zdaj ni prevzel še nihče, je pa premier Ahmet Davutoglu dejal, da imajo konkretne informacije o teroristični organizaciji, ki je izvedla "ta strahopeten napad".

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan pa je po napadu zagotovil, da bo terorizem spravil na kolena. Turška vojaška letala so nato davi bombardirala oporišča prepovedane PKK v Iraku. Po poročanju britanskega BBC naj bi turške oblasti sumile, da je za napad v Ankari odgovorna ta skupina.

Komentarjev 2
  • nergač 18:01 14.marec 2016.

    Komentarji na forumu v Žurnalu24 so pa res na natančno isti ravni kot ta portal..

  • Papaja Popi 16:57 14.marec 2016.

    In ona bo dobila ne vem koliko devičnikov v nebesih.Tip pa ne vem koliko devic v nebesih.In Alah bo spet zadovoljen.Bedaki ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !