Svet
18 ogledov

Za navadno kavico dva evra

(Foto: Katarina Pernat) Žurnal24 main
Medtem ko se je turistična sezona na Hrvaškem šele začela, turiste na jadranskih otokih že strašijo visoke cene nekaterih izdelkov. Za Ledov sladoled je tako treba odšteti tudi tri evre.

Bralci hrvaškega časnika Večernji list so bili šokirani nad cenami gostincev in prodajalcev, ko so se konec tedna odpravili v obmorska letovišča na Rovinju, Krku, Bolu in Braču.

Ledov sladoled king double tako na morju stane 2,9 evra, macho 1,8 evra, sneguljčica pa 1,2 evra.

Vas zanima, koliko stane kepica sladoleda v slovenskih turističnih krajih? Naša raziskava je pokazala, da je cena kepice v središču Ljubljane skoraj dvakrat višja kor v mariborski kavarni. Več v povezavi.

"Bil sem šokiran nad ceno svojega priljubljenega sladoleda sneguljčica, ki je stal 1,2 evra, medtem ko moram zanj v Zagrebu odšteti 70 centov. Vprašali smo prodajalko, zakaj tako visoke cene, in odgovorila nam je, da so take cene na morju in da se je tako odločil lastnik," je dejal Zagrebčan Hrvoje Delač, ki je letoval v apartmajskem naselju v Rovinju.

Nič bolje se ni godilo niti družini Pećnjak, ki je kampirala v kampu Glavotok na Krku, in turistom na Braču. Cene priljubljenih sladoledov so bile v primerjavi s tistimi v Zagrebu višje za več kot en evro.

V hrvaških obmorskih letoviščih se sicer ne draži samo sladoled, ampak tudi pice in kava. Tako je treba na Hvaru za navadno jutranjo kavico odšteti kar dva evra.

V nekaterih restavracijah pa boste morali za pico odšteti deset evrov. Nič cenejše niso morske specialitete, ki so v primerjavi s kopnim dražje tudi za sedem evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.