Svet
11 ogledov

Za papeža zaplesali tango

Rojstni dan papeža Frančiška
1/3
Profimedias
Papež Frančišek praznuje 78. rojstni dan. V Vatikanu se je zbralo okoli 13 tisoč vernikov.

Na Trgu Sv. Petra so verniki prisostvovali na splošni avdienci, držali so balone z napisom "Vse najboljše".  Po avdienci je papež sicer sprejel in objel še osem brezdomcev, ki so mu ob rojstnem dnevu predali šopek sončnic.

Frančišek je pozdravil tudi številne plesalce tanga, ki so se po avdienci zavrteli na bližnjem rimskem trgu Piazza del Risorgimento. "Očitno danes tudi tukaj veje veter Pampe," je dejal Frančišek, ki je bil v mladosti tudi sam strasten plesalec tanga.

Torto poplaknil s čajem

Duhovniki iz Argentine so Frančišku podarili torto z oblivom modre in bele barve, ki ju najdemo tudi na argentinski zastavi. Papež je upihnil svečke in tudi zaužil kos torte, ki jo je poplaknil z matejem, tradicionalno argentinsko pijačo - čajem, ki vsebuje kofein in druga poživila.

Papežu je v imenu celotne družine čestital njegov bratranec Delmo Bergoglio, ki živi v severnoitalijanski deželi Piemont. "Jorge Mario je vedno v naših srcih. Tudi kot papež ni izgubil svoje spontanosti in je ostal takšen, kot smo ga ohranili v spominu," je povedal bratranec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.