Svet
10 ogledov

Za pet let v zapor, ker je propagiral Al Kaido

Osama bin Laden Reuters
Nemško sodišče je moškega, rojenega v Siriji, obsodilo na petletno zaporno kazni, ker je na spletu objavljal sovražno propagando teroristične mreže Al Kaida.

Sodišče v mestu Koblenz na zahodu Nemčije je 26-letnega študenta Hussama S. obsodilo zaradi podpiranja in oglaševanja teroristične organizacije.

Med vsebinami, ki jih je objavljal med letoma 2007 in 2009, so bili številni video posnetki Al Kaide z nemškimi podnapisi. Dva posnetka sta prikazovala tudi obglavljenje ameriških talcev v Iraku.

Vsebine so bile na spletnih forumih objavljene pod različnimi lažnimi imeni. Sodni postopek se je začel novembra lani, osrednje vprašanje pa je bila potrditev, ali je bil Hussam tisti, ki je pod različnimi identitetami objavljal posnetke in pisal komentarje, ki so hvalili videoposnetke.

Šestindvajsetletnik trenutno nima državljanstva, po besedah sodnika Andreasa Völpela pa je zavzet privrženec terorističnih organizacij in vodij. Odvetnik Hussama je že dejal, da se bodo na sodbo pritožili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.