Svet
258 ogledov

Za pobeg kriv prepir o juhi

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Nekdanji najboljši prijatelj ugrabitelja Wolfganga Priklopila trdi, da je njegova ujetnica Natascha Kampusch pobegnila iz kleti zaradi majhnega prepira o juhi.

Ernst Holzapfel, nekdanji prijatelj Wolfganga Priklopila, trdi, da je bil razlog za pobeg ujetnice iz kleti prav prepir okoli juhe. Preiskovalcem je povedal, da sta se Priklopil in njegova ujetnica Natascha Kampusch prerekala o tem, kako najbolje pripraviti juho, navajajo avstrijski mediji.

Holzapfela kriminalisti sicer sumijo, da je pomagal pri ugrabitvi in zakrivanju dokazov, zaradi česar bo moral pred sodnika. Sam sicer trdi, da za ugrabitev nikoli ni slišal in o njej ne ve ničesar. Kasneje pa je le spremenil svoje pričanje. Povedal je, da se mu je Prikopil izpovedal in mu opisal podrobnosti dneva, ko je pobegnila iz kleti.

Povedal je, da mu je Priklopil rekel, da ga policija išče zaradi prekoračitve hitrosti, nekaj ur pred samomorom pa mu je le povedal za ugrabitev. Detektivom je še povedal, da je Priklopil nameraval Natascho predstaviti kot dekle iz Češke, s katero se bo poročil.

Po prepiru je Priklopil Natascho šel iskat z avtomobilom. "Vedel je, da so ga razkrili, potem ko jo je videl, da je govorila s sosedi," je še povedal njegov prijatelj, ki mu zaradi pomoči ugrabitelji in prikrivanju zločina po navedbah avstrijskih medijev grozita dve leti zaporne kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.