Svet
20 ogledov

Za posilstvo kaznovani s košnjo trave

Žurnal24 main
Trije moški, obsojeni zaradi brutalnega skupinskega posilstva šolarke, so svojo kazen odslužili tako, da so pokosili nekaj trave. Kazen je razburila Kenijce, ki s peticijo zahtevajo pravico.

Šestnajstletnico je napadla, pretepla in posilila šesterica moških, ko se je junija vračala z dedkovega pogreba. Po dejanju so jo nezavestno in s hudimi krvavitvami pustili v jarku. Žrtev je prepoznala tri od napadalcev in vaščani so jih odpeljali na lokalno policijsko postajo. "Trojici so naročili, naj pokosijo travo okoli policijske postaje, in jih kmalu za tem izpustili," je kenijskim medijem povedala dekličina mati.

Zaradi absurdne kazni so v Keniji začeli zbirati podpise za peticijo, s katero zahtevajo pravico za moške, ki so zagrešili zločin. "Izpustiti posiljevalce na svobodo, potem ko so morali pokositi travo, je najslabša kazen za posilstvo na svetu," je dejala pobudnica peticije Nebila Abdulmelik. "To je popoln polom celotnega sistema in povsem sramoten odziv kenijske policije." Peticijo je podpisalo že več kot milijon ljudi.

Dekle je po mučenju pristalo na vozičku, saj je med drugim utrpelo hude poškodbe hrbtenice. "Želim, da so moji napadalci aretirani in kaznovani," je najstnica dejala za časnik The Nation, saj si želi le, da bi bilo pravici zadoščeno.

Oblasti so se odzvale in obsodile tako napad kot dejanja policije ter ukazala popravo napak.

Komentarjev 1
  • privat 09:08 17.november 2013.

    take so kazni dajejo bogatim...tudi pri nas!