Svet
20 ogledov

Za poskus posilstva turistke za dobre štiri leta v zapor

Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Zadarsko sodišče je zaradi napada in poskusa posilstva 28-letne češke turistke obsodilo 31-letnega moškega iz Vrane.

Do dogodka je prišlo julija letos na območju Vranskega jezera, ko je 31-letnik z osebnim avtomobilom presekal pot Čehinji na kolesu. Skušal je navezati pogovor z njo in ker mu to ni uspelo,  jo je napadel in skušal posiliti. 

Podrl jo je na tla in jo nasilno slekel. Ker se je Čehinja bala, da jo bo z odnosom okužil s kakšno izmed spolno prenosljivih bolezni, mu je ponudila, da ga oralno zadovolji. V to je privolil in spustil svoje hlače. Medtem mu je Čehinja pobegnila, se mu skrila v grmovju in poklicala policiste. Ti so posiljevalca čez nekaj ur izsledili v Biogradu, od koder so ga odpeljali v pripor.

Ker je 31-letnik napad zagrešil v času prestajanja pogojne kazni, ki so mu jo prisodili zaradi ilegalnega posedovanja orožja, mu je sodišče kazen združilo v enotno efektivno zaporno kazen v višini štirih let in osmih mesecev, piše portal zadarski.hr.

Moškega - domačini ga opisujejo kot samotarja, ki nenehno povzroča številne težave - je sodišče pred tem obsodilo še za namerni požig; požar, ki ga je zanetil, opisujejo kot enega največjih v naravnem parku Vransko jezero. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.