Svet
3 ogledov

Za razkosanje osemletnega otroka dobil 40 let

(Slika je simbolična.) Shutterstock
Newyorško sodišče je v sredo 37-letnemu Leviju Aronu izreklo kazen 40 let zapora, potem ko je obsojenec že na začetku avgusta priznal, da je lani ugrabil, ubil in razkosal osemletnega fanta.

Leiby Kletzky je šel julija lani prvič sam domov iz verskega tabora v Brooklynu in se izgubil, čeprav je bilo do doma le sedem ulic. Srečal je Arona in ta mu je obljubil, da ga bo spravil domov. Vendar pa ga je najprej vzel s seboj na poroko severno od mesta New York, nakar sta se vrnila na Aronov dom in gledala televizijo ter šla spat.

Aron se je naslednji dan odpravil v službo, fanta pa je pustil samega doma. Fantova družina je medtem že sprožila iskalno akcijo in Aron je videl letake s fantovo sliko, nakar ga je zgrabila panika in se je vrnil domov, fanta zadušil in razkosal. Policija ga je aretirala naslednji dan, ko je v njegovem hladilniku našla nože in desko za rezanje mesa, v zamrzovalni skrinji pa fantova stopala.

Ostale dele trupla so našli dva kilometra stran v smeteh. Aron je vse priznal policiji že 9. avgusta, ko je dobil v zameno nižjo kazen od dosmrtnega zapora. Fantova družina zdaj za finančno odškodnino toži Aronovega očeta, ki je lastnik stanovanja, kjer je bil fant razkosan. Ubiti fant je pripadal ortodoksni hasidski judovski sekti in tudi Aron je ortodoksni jud.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.