Svet
1815 ogledov

Za reševanje migrantov ne bodo dovolili točiti goriva

Migranti STA, A. Š.
Italijanski notranji minister Matteo Salvini je danes povedal, da bodo italijanska pristanišča vse poletje zaprta za ladje nevladnih organizacij, ki rešujejo migrante, ki skušajo prek Sredozemskega morja priti iz Afrike v Evropo.

"Nevladne organizacije bodo Italijo videle samo na razglednicah," je dejal vodja skrajno desne Lige.

Za italijanski radio je še pojasnil, da v tem času ladjam nevladnih organizacij ne bodo v italijanskih pristaniščih dovolili niti natočiti goriva, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Trdi, da so mu v italijanski in libijski vojski povedali, da nevladne organizacije "zavestno ali ne" pomagajo tihotapcem ljudi.

Zagotovil je, da bo Italija še naprej z drugimi državami reševala "vse tiste, ki bodo potrebovali reševanje".

Grozili so z vetom 

To je dejal, potem ko so na vrhu Evropske unije v Bruslju dosegli dogovor o migracijah. Italija je pred tem grozila z vetom na sklepe vrha, če druge članice ne bodo pokazale več solidarnosti do nje glede migrantov.

Salvini je z dogovorom zadovoljen. Ocenil je, da je bila Evropa "končno prisiljena sprejeti razpravo o italijanskem predlogu". Zatrdil je tudi, da so na vrhu sprejeli številne zahteve Rima. "Italija je stopila iz izolacije in igra novo vlogo," je dodal.

Italija je v zadnjih tednih povzročila dve večji krizi z migranti, ki so morali več dni ostati na ladjah nevladnih organizacij sredi morja, ker jim ni dovolila pristati v svojih pristaniščih. Ladji Lifeline, na kateri je bilo več kot 230 migrantov, je vplutje na koncu dovolila Malta, potem ko ji je več članic EU obljubilo, da bodo prevzeli del migrantov. Podobna zgodba se je pred tem zgodila z ladjo Aquarius, na kateri je bilo več kot 600 migrantov. Salvini ji prav tako ni dovolil vplutja, na koncu pa jih je sprejela Španija.

Komentarjev 1
  • Ava_Matters 18:12 29.junij 2018.

    Prejel sem 24351 $ v mojem prvem mesecu in 30500 $ prejšnji mesec, saj sem delal na spletu od doma. Sem redni študent in samo delam od 3 do 4 ure na dan. Vsak mora poskusiti to delo zdaj, tako ...prikaži več da uporabite to p0vezavoo .... ●●●● ➤➤➤➤➤➤➤➤ www.WebJob8.Com