Svet
4 ogledov

"Za rešitev evra imamo manj kot tri mesece časa"

christine lagarde Reuters
Direktorica Mednarodnega denarnega sklada Christine Lagarde je prepričana, da ima Evropska unija manj kot tri mesece časa za rešitev krize.

Imamo manj kot tri mesece časa za rešitev evra, je v intervjuju za CNN dejala direktorica Mednarodnega denarnega sklada Christine Lagarde. S tem se je odzvala na napovedi milijardeja Georga Sorosa, da ima Evropa tri mesece, da reši krizo.

"Izgradnja evrskega območja je terjala čas. Trenutno je v izgradnji," je dejala Lagardova.

Bo Grčija ostala v evrskem območju?

Lagardova ni želela napovedati, ali bo Grčija zapustila evrsko območje. "Gre za politično vprašanje," je dejala in ponovila, da je davčna nedisciplina v Grčiji velik problem, ki ga je treba rešiti, če želimo izboljšati razmere v državi.

Merklova je izjemno močna ženska

Lagardova je komentirala tudi nemško kanclerko Angelo Merkel. Prepričana je, da je izjemno močna ženska in voditeljica. Na vprašanje, ali misli, da bi bila, če bi bila moški, deležna manj kritik, pa je Lagardova po krajšem premisleku odgovorila: "Ne".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.