Svet
23 ogledov

Za SDS tudi Auer, Šoba in Rupel

Auer je v primeru, da pravdo izgubi, že napovedal pritožbo, po njegovem mnenju p Žurnal24 main
Za SDS bodo kandidirali tudi Elda Viler, Stojan Auer, Katja Šoba, Andrej Šircelj in Dimitrij Rupel. To je danes naznanil predsednik stranke Janez Janša.

SDS je z ekipo, preizkušeno doma in v Evropi, sposobna v prvih 100 dneh narediti najnujnejše, v izjavi za STA ocenjuje prvak SDS Janez Janša. Rešitev je po njegovem mnenju v tem, da volivci izvolijo najbolj kompetentno ekipo v državni zbor. "Stanje v Sloveniji konec leta 2011 bo tako resno, da nova vlada ne bo imela pravice zahtevati 100 dni miru, da se ministri vpeljejo v delo. Še vedno padamo in vsak dan država porabi 10 milijonov več, kot pa jih ustvarimo," je dan pred predstavitvijo kandidatne liste SDS opozoril Janez Janša.

SDS je po njegovem mnenju z ekipo, ki jo bodo predstavili v petek na Brdu pri Kranju, sposobna narediti najnujnejše, da bomo presekali spiralo pesimizma, pomanjkanja ambicij in sušo finančnih virov ter začeli obračati smer razvoja spet navzgor. Nekatere poteze bodo zelo konkretne in dokončne, druge bodo uvod v odločnejše spremembe, ki bodo sledile, napoveduje predsednik SDS. Vse pa "s ciljem, da se v slovensko gospodarstvo in med ljudi čim prej začne vračati optimizem, da začnejo v gospodarstvu nastajati nova delovna mesta, da poraste splošna blaginja in da začne Slovenija delovati kot pravična država".

Predsednik SDS je prepričan, da tako "kljub resnosti situacije torej rešitev obstaja". In rešitev je po njegovem mnenju v tem, da volivke in volivci izvolijo najbolj kompetentno ekipo v državni zbor. Na kandidatni listi SDS bo 88 imen, od sicer evidentiranih preko dvesto kandidatov in kandidatk. Nekaj bo znanih obrazov, denimo Žiga Turk, Elda Viler, Stojan Auer, Katja Šoba, Andrej Šircelj, Dimitrij Rupel in Andreja Valič, Marko Pogačnik in Helena Neudauer.

"Ne bomo olepševali položaja"

Na listi SDS bo 32 žensk, kar nekaj je mladih, najmlajši kandidat je rojen leta 1990. Med kandidati bo devet doktorjev znanosti, 14 magistrov znanosti, 33 kandidatov z visokošolsko univerzitetno izobrazbo ter devet z višjo izobrazbo, je pojasnil Janša.

Komentiral je tudi javnomnenjske raziskave, ki jih v SDS ne dramatizirajo, a jih jemljejo resno. Janša zagotavlja, da ne podcenjujejo tistih, ki kažejo dobro konkurenci, in ne precenjujejo tistih, ki kažejo dobro njim. Ne glede na to, kaj "kakšen dan ali teden kažejo javnomnenjske raziskave", pa po njegovih navedbah v SDS ne spreminjajo strategij za te volitve, "ki bodo najpomembnejše po letu 1990".

"Volivcem ne bomo olepševali položaja, v katerem smo, ampak bomo ponudili konkretne rešitve iz našega programa 10+100 za pravičnost, delovna mesta in razvoj, doma in v Evropi preizkušeno ekipo in odločno vodenje Slovenije iz gospodarske in družbene krize proti družbi večje pravičnosti in blaginje za vse," je sklenil Janša.

Komentarjev 9
  • Mr.Bean 12:23 04.november 2011.

    sem se vprašal....pa ne vem zakaj se mi smeje!

  • Mr.Bean 12:21 04.november 2011.

    kakšno razočaranje ....sem mislil da je JJ boljši strateg!

  • jugović 23:22 03.november 2011.

    SDS je edina stranka, ki je znana v Evropi! Je edina stranka s tradicijo in vredna zaupanja! Vprašajte se!