Svet
1 ogledov

Za smrt deklice krivijo zdravnike

(Foto: arhiv Žurnal24) Žurnal24 main
Petletnica iz Srbije umrla zaradi zadušitve po vnetju žrela. Starši zdravnike obtožujejo neprimerne oskrbe, saj so jo iz bolnišnice dvakrat poslali v domačo oskrbo.

Starši petletne deklice iz Vranja, ki je po navedbah srbskega ministrstva za zdravstvo umrla zaradi zadušitve po vnetju žrela, trdijo, da zdravniki deklici niso zagotovili ustrezne pomoči in da je bilo izgubljenega veliko časa, saj so jo nekaj ur pred smrtjo dvakrat poslali domov, poroča srbski Press.

Deklico so starši v bolnišnico prvič pripeljali v petek popoldne. Pediater je potrdil vneto žrelo, odredil terapijo in deklico poslal v domačo oskrbo. Pozno zvečer se je zdravstveno stanje petletnice močno poslabšalo, zato so jo odpeljali v službo za nujno medicinsko pomoč, kjer so ji zdravniki dali injekcijo in jo spet poslali domov.

Če bi imel pištolo ...
Čez približno dve uri so starši negibno deklico prinesli v bolnišnico, da so vanjo lahko vstopili, pa je oče razbil vhodna vrata, saj so bila zaklenjena.


"Zdravnike sva našla v tretjem nadstropju ob gledanju televizije. Ko so nama potrdili, da je deklica mrtva, sem videl zdravnika, kako pije alkoholno pijačo. Če bi imel pištolo, bi vse pobil," je dejal ogorčen oče, ki je še prepričan, da bodo celotno zgodbo o delovanju srbskega zdravstva pristojni poskušali prikriti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.