Svet
37 ogledov

Za smrt otrok kriv strup za podgane

rjavi riž Žurnal24 main
V Peruju preiskujejo smrt treh otrok, potem ko so v šoli jedli obrok, za katerega sumijo, da je vseboval sledi strupa za podgane.

Otroci iz oddaljene gorske vasi na severu države so del posebnega državnega programa, v okviru katerega skrbijo za prehrano revnih. Na ta območja organizacija dostavlja hrano, v tem primeru je šlo za riž in ribo. Pripravili naj bi ju v posodi, v kateri naj bi bil pred tem strup za podgane.

Trije mrtvi otroci so stari med šest in deset let. Zbolelo je še 50 otrok in najmanj trije odrasli. Mati enega od umrlih otrok je dejala, da je otrok kazal znake zastrupitve. "Mislim, da je bil strup, saj so vsi otroci vijolični," je povedala.

Po vseh do sedaj zbranih informacijah zdravstvene oblasti menijo, da gre za zastrupitev s strupom za podgane. Preiskava še teče. Dogodek pa spominja na podoben primer iz leta 1999, ko je na jugu Peruja umrlo 24 otrok. Vzrok za smrt je bila prav tako hrana, ki je vsebovala pesticide.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.