Svet
726 ogledov

Za smrtonosen požar obtožili stanovalko

Gasilci v Parizu
Požar, ki je v torek izbruhnil v stanovanjskem poslopju v bogati četrti Pariza, naj bi zanetila stanovalka bloka.

Francosko tožilstvo je za požar, ki je terjal deset smrtnih žrtev, obtožilo žensko z zgodovino psihičnih težav. Žensko, ki je živela v omenjeni stolpnici in je trenutno v psihiatrični oskrbi, obtožnica bremeni požiga s posledico smrti.

Osumljenka je stara nekaj čez 40 let in je živela v stolpnici, v preteklem desetletju pa je bila večkrat na psihiatričnem zdravljenju. Kot je dejal tožilec Remy Heitz, je osumljenka psihiatrično bolnišnico zapustila šest dni pred požigom, potem ko je zdravnik po njenem 12-dnevnem bivanju v ustanovi ocenil, da je primerna za odpust.

Ženska je imela po poročanju AFP več nesoglasij s sosedom, ki je bil gasilec. Nazadnje naj bi se po podatkih pariške policije sprla tik preden je v stolpnici zagorelo. Policisti so še sporočili, da je bila ženska ob aretaciji vinjena in je požar poskušala zanetiti tudi v policijskem vozilu.

Gasilci v Parizu Težka noč Svet Sedem mrtvih, bežali so skozi okna in na strehe

Šlo naj bi za staro znanko policije, med drugim so jo obravnavali zaradi škode, povzročene s požarom, a nikoli ni bila obsojena.

Torkov požar stolpnice v bogatem 16. okrožju je bil najbolj smrtonosen požar v francoski prestolnici po letu 2005. Poleg 10 smrtnih žrtev so ognjeni zublji poškodovali še 30 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.