Svet
4 ogledov

Za splav do 340 evrov

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Hrvaški zdravniki nezakonito opravljali splave, za kar so ženskam zaračunavali od 140 do 340 evrov.

Varaždinska policija je v okviru preiskave, ki so jo poimenovali Ordinacija, pred preiskovalnega sodnika privedla pet zdravnikov. Sumijo jih, da so zlorabljali položaj, poneverjali dokumente, predvsem pa opravljali nelegalne splave in jih dvakratno zaračunavali.

Zdravniki z novinarji, kot piše spletni Jutarnji list, niso želeli govoriti, je pa predstojnik varaždinske bolnišnice Dubravko Tršinski potrdil, da so iz njihove bolnišnice trije zdravniki odšli s policisti ter da so slednji v njihovih prostorih pred tem opravljali kriminalistično preiskavo.

Poleg treh zdravnikov iz varaždinske bolnišnice policija zaslišuje še dva zdravnika s tega območja; najverjetneje gre za ginekologa z zasebno ordinacijo.

Policija peterico sumi, da so opravljali nelegalne splave, za kar so zaračunavali od 140 do 340 evrov. Po opravljenem posegu so poneverjali dokumentacijo, češ da so bili posegi upravičeni zaradi domnevne patološke nosečnosti. Iz tega naslova so izstavili račun tudi hrvaški zdravstveni blagajni; za poseg so torej dobili celo dvojno plačilo.

Vseh kaznivih dejanj skupine naj bi bilo več kot sto, vseh osumljenih, ki so bili vpleteni v to nelegalno mrežo, pa naj bi bilo 13.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.