Svet
11 ogledov

Za trčenje migov kriva pilota

Del strmoglavljenega miga (Foto: Pixsell) Žurnal24 main
Trčenje hrvaških migov konec septembra: preliminarna preiskava letalske nesreče je pokazala, da za trčenje vojaških lovcev ni bila kriva tehnična okvara. Pilota naj bi bila sama kriva.

Poročilo o nesreči dveh migov, ki se je zgodila 23. septembra, s prstom kaže na pilota, ki naj ne bi spoštovala načrtovanih postopkov pri izvajanju vaje. Preiskovalci nesreče v poročilu zatrjujejo, da za zdaj niso našli nobenega dokaza, ki bi kazal na tehnično okvaro na letalih mig 21, ki sta med vojaško vajo strmoglavili pri Plaškem.

Fotografije, posnete na dan nesreče dveh migov, najdete na tej povezavi.

Po njihovih ugotovitvah je prišlo do določenega odstopanja od načrtovanih postopkov pri izvajanju vaje, kar lahko pomeni, da sta za strmoglavljenje odgovorna pilota. Oba sta zasilno izstrelitev prestala brez težjih posledic, deli letal pa so ranili starejšo žensko, ki je delala na polju.

Še vedno sicer iščejo kabino enega izmed letal, tako kot še nekatere dele letal, ki bi lahko pomagali pri preiskavi. Preiskovalna komisija je medtem vložila tudi zahtevo za dodatna strokovna preverjanja registrov parametrov poleta obeh letal oziroma črnih skrinjic.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.