Svet
14 ogledov

Za trening kotali traktorske gume

Martin Šarić bi se rad čim prej vrnil k vadbi z ekipo. Žurnal24 main
Veliko črnila je bilo že prelitega o Argentincih v NK Celje Lisandru Sacripantiju in Martinu Šariću, ki jima je klub naložil treninge z judositi. Za zurnal24.si je spregovoril Šarić.

Kakšen je vaš trenutni status?
Jaz in Lisandro Sacripanti sva suspendirana deset dni. Hodiva v fitnes in trenirava z judoisti.

Je res, da vadite navsezgodaj?
Da ob pol šestih naju pobere taksi, ob šestih pa se začne trening. Delava stvari, ki jih nisva še nikoli. Tako sva na primer sedem kilometrov tekla v hrib in kotalila traktorske gume. Zaradi vsega tega me je začelo boleti koleno, zdravnik sicer pravi, da ni nič strašnega, da je le vneto, ampak boli. V ponedeljek imamo prosto, kdaj se bom vrnil k ekipi, pa ne vem.

Delava stvari, ki jih nisva še nikoli. Tako sva na primer sedem kilometrov tekla v hrib in kotalila traktorske gume.

Martin Šarić

Kaj je bil glavni razlog za suspenz?
Ne veva. Vodstvo kluba je dejalo, da nisva dovolj dobro fizično pripravljena. Ko sva se vrnila iz Argentine, je bilo vse v redu. Prej sva se dogovorila, da lahko zamudiva. O tem sva se pogovarjala s tehničnim vodjo Borutom Arličem, Slavišo Stojanovičem. O tem imam podpisan dokument. Po enem mesecu so naju kaznovali, ker sva prepozno pripotovala iz Argentine.

Martin Šarić je bil naprošen, da v zadnjem kolu preteklega prvenstva prepusti zmago Kopru. © www.alesfevzer.com

Klub zatrjuje, da ima do vaju vse obveznosti poravnane.
Ne, niso mi plačali letalske karte, odvzeli so mi avto, ki ga imam zagotovljenega po pogodbi.

Klub v obtožbah glede vas navaja tudi občasno neprimerno obnašanje - pretep v garderobi, po tekmi s Koprom, neprimerno žaljenje in skorajšnji pretep na tekmi z Velenjem v lanski sezoni, neprimerne opazke na treningih.
Glede tekme v Velenju: tedaj sem dobil rdeči karton, to se dogaja in je normalno. Sicer pa sem vedno dajal vse od sebe. Ko sem si poškodoval ramo, sem nekaj časa počival, nato pa znova igral, čeprav bi moral oditi na operacijo, ki sem jo zavrnil. Da pojasnim še dogajanje na tekmi s Koprom. V konflikt sem prišel s tamkajšnjim Argentincem Vitaglianom, ki me je prosil, naj predamo tekmo. Ni mi ponujal denarja, le predlagal, da jim pustimo tri točke, ki jih potrebujejo za obstanek. Rekel sem mu, da res ni potrebe, da to počne. On mi je v španskem jeziku opsoval mater in tako je prišlo do konflikta. Zdaj pa je predsednik zaradi tega proti meni.

Kako ste sodelovali z novim trenerjem Milanom Đuričićem?
Super, brez težav. Na prvi tekmi proti Kopru sem tudi igral, in sicer dobro. Po tekmi mi je čestital in prav tako na začetku tedna. V torek smo imeli trening, na katerem sva bila s Sacripantijem utrujena. On je prekinil vadbo in dejal, da če bova tako trenirala, je bolje, da ne. Odvrnil sem mu, da sva pač utrujena, ampak da gremo naprej.

Lisandro Sacripanti je drugi, ki se je znašel "na hladnem". © Žurnal24

V konflikt sem prišel s koprskim Argentincem Vitaglianom, ki me je prosil, naj predamo tekmo. Ni mi ponujal denarja, le predlagal, da jim pustimo tri točke. Rekel sem mu, da res ni potrebe, da to počne. On mi je v španskem jeziku opsoval mater.

Martin Šarić

Kaj vas prepričuje, da kljub vsem težavam še vedno ostajate v klubu?
Zdaj problematiko rešujem preko Spinsa. Midva nisva hotela, da se tako razplete, hotela sva se pogovarjati in sva tudi se. Pred kakimi 10, 15 dnevi sva se pogovarjala s predsednikom Marjanom Vengustom. Vse je bilo super, urejen sva imela avto in vse ... Nato pa se je čez dva, tri dni vse spremenilo. Tega ne razumem. Zelo sem razočaran, saj sem vse dal za klub. Poleg tega sva imela maja možnost, da postaneva prosta igralca prek arbitraže. Šla sva do Jasmine, hčerke predsednika, ki naju je prosila, da postopka ne sproživa in da bova imela v nekaj dneh plače za štiri mesece nazaj. Tako se je tudi zgodilo.

Za kateri mesec ste torej dobili zadnjo plačo?
Za april.

Nato pa niti evra več?
Ne.

Koliko vam je klub dolžan?
Okrog 25 tisoč evrov, v to so vštete tudi letalske karte. Po pogodbi imam tudi stanovanje, vendar ga plačuje klub, denar pa gre z mojega računa oziroma klub trga toliko, kolikor znaša stanarina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.