Svet
8 ogledov

"Za umorom stoji policija"

Milovanović je poleg pisma v uredništvo časnika poslal tudi fotokopijo osebne iz Žurnal24 main
Željko Milovanović, trenutno najbolj iskani begunec na Balkanu, je v svoji izpovedi za srbski Press navedel, da ga želi hrvaška policija likvidirati z namenom, da bi prikrili prave morilce.
Željko Milovanović , glavni osumljenec za umor Iva Pukanića in Nika Franjića , je v pismu, ki ga je v torek naslovil na srbski Press zapisal, da nikakor ni povezan z atentatom na lastnika Nacionala. Obenem je na račun hrvaške policije izrekel težke obtožbe. Po njegovem mnenju naj bi ga policija poskušala ubiti, da bi tako prikrila delovanje lastne mafije.

Milovanović je zraven pisma v uredništvo časnika poslal tudi fotokopijo osebne izkaznice, ki so mu jo izdali organi v BiH prvega junija 2006. Gre za dokument, ki ga policija ni našla med preiskavo Milovanovićevega stanovanja v Doboju 31. oktobra, čeprav naj bi takrat zaplenili nekaj osebnih dokumentov in potnih listov, med njimi tudi ameriški potni list na Milovanovićevo ime.

 
 

Zagrebška policija skupaj z Nacionalovimi novinarji spravlja v nevarnost mojo družino, po tihem pa hujska tudi kriminalce, da opravijo umazano delo namesto njih.

 
Obtožba brez dokazov!
V svojem pismu Milovanović še piše, da ne obstaja niti eden materialni dokaz o tem, da je on morilec. Dodaja, da bodo novinarji Nacionala in Robert Matanić , ki širijo laži, vse to morali dokazati na sodišču, saj jih bo tožil za obrekovanje, uničeno življenje in trpinčenje družine. " Če pa me ubijejo prej, bodo vsi pomembni dokazi romali k mojemu odvetniku. Rezultat bo enak. Prej ali slej bodo morali oprati moje ime,'' še navaja v pismu.

Pukanićeva smrt še vedno ni razjasnjena. © 24sata

 
Našli le igračko
O preiskavi njegovega stanovanja pa Milovanović piše, da je policija res našla orožje in potne liste, vendar naj bi šlo za zračno puško in igračke za otroke. Kar pa se tiče potnih listov piše: " Res so jih našli več, to pa zato, ker mi je eden pretekel, zato sem dobil novega. Najbolj sporen dokaz pa je črna motoristična čelada. Priznam, da je moja, vendar je že več mesecev ležala v stanovanju. Tega, da je bila prekrita z debelim slojem prahu, ni nihče povedal''.

Milovanović je na koncu pisma zapisal, da je pripravljen sodelovati s policijo, prav tako pa je pripravljen opraviti poligrafsko testiranje. Ne pristane pa na aretacijo, še posebno ne s strani hrvaške policije, saj naj bi ta imela 'čuden' odnos z nekdanjimi vojnimi veterani. ''Gospodje iz srbske policije! Ko se boste odločili za pošteno in nepristransko delo in boste našli očividce, ki bodo potrdili mojo nedolžnost, se bom rade volje vrnil, da potrdim vse svoje trditve in operem svoje ime. Do takrat pa sem pripravljen sodelovati preko interneta.''

Iva Pukanića in Nika Franjića so ubili 23. oktobra na parkirišču Nacionala. V akciji Balkan ekspres je policija prijela deset oseb. Proti petim izmed njih so 30. oktobra podali kazenske ovadbe.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.