Svet
11 ogledov

Za varnost 600 tisoč evrov

Srečanje "brez kravat" v Opatiji, ko Tadića še niso poostreno varovali. (Foto: R Žurnal24 main
Na predvečer prvega obiska hrvaškega predsednika Josipovića v Srbiji je tamkajšnji predsednik Tadić v uporabo dobil novi blindirani mercedes, ki je vreden kar 600 tisoč evrov.

Od začetka tega tedna je varnost srbskega predsednika Borisa Tadića ter nekaterih drugih srbskih politikov in državnih uradnikov dvignjena na najvišjo možno raven, saj naj bi jim resno pretila srbska in črnogorska narkomafija.

Pravosodno ministrstvo je potrdilo, da so grožnje uperjene tudi proti Tadiću, ki naj bi ga mafijski vodje šteli za osrednjega nosilca boja proti organiziranemu kriminalu.

Kot je poročal beograjski radio B92, so morali lovci v mestu Bački Monoštir, kjer se bosta sestala Tadić in Josipović, policiji zaradi varnostnih razlogov izročiti vse svoje orožje.

Za varnost 600 tisoč evrov
Zaradi teh potrjenih groženj je tudi današnje srečanje med srbskim in hrvaškim predsednikom Borisem Tadićem in Ivom Josipovićem poostreno varovano. Kot poroča današnji Večernji list, so Tadića ravno izhajajoč iz omenjenih groženj in pred obiskom iz Hrvaške oskrbeli z novim, bolje varovanim vozilom. Blindirani mercedes naj bi bil vreden kar 600 tisoč evrov.

Tadić se je doslej – kot poroča beograjski Blic – vozil v 11 let starem BMW-ju, v katerem ni pravilno delovala niti klimatska naprava. Srbski mediji vrednost novega predsednikovega vozila primerjajo s ceno BMW-ja, v katerem se je vozil nekdanji hrvaški premier Ivo Sanader, ki je bil vreden 592 tisoč evrov, in zaključujejo, da je varnost predsednika vendarle pomembnejša od stroškov. Kolikorkoli so ti že visoki za srbski standard.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.