Svet
9 ogledov

Za varnost 70 tisoč policistov in vojakov

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Volilna udeležba na volitvah v Šrilanki je bila po navedbah opazovalcev nizka. Volitve naj bi sicer le še okrepile oblast predsednika Mahinde Radžapakse.

Prvi izidi volitev naj bi bili znani jutri.

Javnomnenjske raziskave sicer napovedujejo zmago Radžapaksovega Zavezništva za združitev in svobodo ljudstva pred glavno opozicijsko Združeno narodno stranko. To vodi bivši premier Ranil Vikremesinge.

7500 kandidatov se poteguje za 225 poslanskih mest. Med njimi je tudi Radžapaksov tekmec na predsedniških volitvah, nekdanji načelnik generalštaba šrilanške vojske Sarat Fonseka.

Upokojeni general, ki je trenutno v priporu zaradi obtožb zarote proti vladi, kandidira za opozicijsko Demokratsko narodno zavezništvo.

Volitve so prve po lanski zmagi nad Tamilskimi tigri, s katero se je končala 26 let trajajoča državljanska vojna. Vlada tokrat ni povabila opazovalcev iz tujine. Za varnost med glasovanjem je skrbelo 70 tisoč policistov in vojakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.