Svet
2 ogledov

Za varovanje zabave mora plačati 227 tisoč €

Sensation zabava v Kopru Lestat
Nemec Mathias Lohr si bo julijsko zabavo ob jezeru v Konstanzu zapomnil za vse življenje. Ker je bilo napovedih 1.200 ljudi, je policija organizirala spremstvo, Mathiasu pa izstavila račun v višini več kot 227 tisoč evrov.

Dvajsetletni Mathias Lohr si je zaželel zabave, kar je objavil na Facebooku in nanjo povabil vse svoje prijatelje. Beseda se je hitro razširila, vabilo je prejelo 12 tisoč ljudi, odzvalo pa se jih je 1.500.

Ker za tako množično udeležbo potrebuješ varovanje in ker je v mestu Konstanz, kjer je zabava potekala, premalo policistov, so na pomoč poklicali tudi policiste iz sosednjih krajev. Zabavo je varovalo 238 policistov, nad njo pa je celo noč krožil tudi policijski helikopter, čeprav se je zbralo le 150 ljudi, poroča Bild.de.

Ni še znano, ali bo moral plačati

Za varovanje je policija mladeniču izstavila račun v višini več kot 227 tisoč evrov, vendar za zdaj še ni znano, ali ga bo moral pripravnik, ki mesečno zasluži manj kot 600 evrov, tudi plačati.

"Kar se tiče plačila stroškov, moramo razčistiti, ali je moški vedel, da je zabava nezakonita ali ne. Če je, potem je plačilo upravičeno," je dejal Michael Abschenbreener s Policijske postaje Konstanz.

Mathias ne ve, kaj bo storil, vendar upa, da mu ne bo potrebno razglasiti osebnega stečaja, saj denarja za plačilo stroškov varovanja nima. Ob vsem tem pa dodaja: "Želel sem si le prijetne zabave."

Komentarjev 1
  • Stolp 21:16 03.avgust 2012.

    Če bi morda napisali kje je ta Konstanz(Bodensko jezero) bi večina ljudi natančneje vedela kje je to. Aja, v originalu je pisalo samo Lake Constance pa še dobro da ni ven prišlo Konstanško jezero.