Svet
3384 ogledov

Za vikend zaostrovanje

Koronavirus Epa
Število okužb tudi tu raste.

Zaradi porasta števila okužb z novim koronavirusom bo Srbija ta konec tedna znova zaostrila ukrepe za zajezitev virusa. Trgovine, gostinski lokali in storitve bodo morali biti zaprti od sobote od 12. ure do ponedeljka zjutraj, poročajo tuje tiskovne agencije.

Odprti bodo ostali bencinski servisi, lekarne in trgovine z živili, je odločil krizni štab vlade.

Podoben ukrep je veljal že prejšnji vikend, vendar ni bil tako strog. Gostinski obrati ter večina nenujnih trgovin in storitev so bili odprti vsaj del dneva.

Zdravniki sicer pozivajo k podaljšanju ukrepov, saj da bo zaradi porasta okužb zdravstveni sistem kmalu na robu zmogljivosti. Vodilni epidemiolog Predrag Kon je sicer ocenil, da gre pri zaprtju ob koncu tedna za kompromis, čeprav da ni zadosten ukrep.

Ta teden pa je število okužb znova naraslo. Oblasti so včeraj poročale o 4071 novih okužbah z novim koronavirusom, v petek pred dvema tednoma jih je bilo še 2518. Od začetka epidemije je sicer v povezavi s covidom-19 umrlo 4525 ljudi.

Koronavirus, Brazilija Covid-19 Svet "Nehajte cviliti zaradi koronavirusa"

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • JZekspert 07:53 06.marec 2021.

    Nekaj člankov, ki jasno dokazujejo, kako je vse PODMAZANO, kaj še rabite? https://necenzurirano.si/clanek/aktualno/rekordni-dobicki-bolnisnic-ki-so-bile-zaprte-med-korona-krizo-854463 https://necenzurirano.si/clanek/aktualno/place-zdravnikov-rekorderji-med-epidemijo-dobili-19000-evrov-854798 https://necenzurirano.si/clanek/aktualno/vplivni-zasebni-zdravnik-ki-se-ga-bojijo-inspekcije-852598 https://necenzurirano.si/clanek/preiskovalne-zgodbe/kako-bolnisnice-kujejo-dobicke-na-covid-bolnikih-850118

  • JZekspert 07:48 06.marec 2021.

    Pri prepovedi protestov, kaznih srednješolcev, 'opravičilih' pomembnežev, ki jim ni treba plačevati kazni, pri 'haloški vodi', nesmiselnih omejitvah - na občine in policijski uri, pri prisilnih testiranjih in cepljenjih, lažeh o številu okuženih in mrtvih, se JASNO VIDI, da ne ...prikaži več gre nikomur tukaj za zdravje. Nikoli ni šlo, gre za DENAR. Mimogrede, trafike (njihov glavni izdelek vsak dan ubije 10 ljudi) so bile zaprte, reci in piši - DVA DNI?? Nehajte že s to norijo, kaj vam je, nimate dovolj?