Svet
45403 ogledov

Za vse, ki se vračajo s Hrvaške, Grčije, Malte ali Španije, testiranje obvezno

Covid-19, UKC Ljubljana
1/2
Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
"Še naprej moramo biti previdni, da bi ohranili rezultate, ki smo jih s skupno žrtvijo dosegli v zadnjih mesecih," je ob tem na Facebooku zapisal italijanski minister za zdravje.

Italija je v sredo uvedla obvezno testiranje na koronavirus za vse, ki bodo v državo prišli iz Hrvaške, Grčije, Malte in Španije. Odlok o tem je podpisal italijanski minister za zdravje Roberto Speranza, ki je v sredo zvečer na Facebooku tudi sporočil, da so prihodi iz Kolumbije po novem prepovedani.

"Še naprej moramo biti previdni, da bi ohranili rezultate, ki smo jih s skupno žrtvijo dosegli v zadnjih mesecih," je še zapisal minister.

Primorski dnevnik na svoji spletni strani pojasnjuje, da je italijanska vlada razmišljala celo o obvezni karanteni za turiste in druge, ki pridejo v Italijo iz omenjenih držav, a se za ta ukrep ni odločila. Bi ga pa lahko uvedla ob dodatnem naraščanju števila okužb v teh državah, še piše tržaški časnik.

Na Hrvaškem so v sredo potrdili 130 novih okužb z novim koronavirusom v zadnjem dnevu, kar je bil drugi najhujši dan od začetka pandemije, medtem ko je Grčija zabeležila rekordnih 262 novih okužb.

koronavirus COVID-19 test | Avtor: Profimedia Profimedia

Italija je med evropskimi državami, ki jih je pandemija covida-19 najhuje prizadela, nekaj časa je bila celo v svetovnem vrhu po številu okuženih z novim koronavirusom in smrtih žrtvah. Z izredno strogimi ukrepi, tudi večmesečno karanteno za vso državo, so uspeli širjenje novega koronavirusa zajeziti. A v zadnjih dneh število novih okužb spet narašča in oblasti se bojijo drugega vala pandemije.

V sredo so potrdili 481 novih okužb in deset umrlih za covidom-19, kar je dvakrat več, kot so jih v povprečju beležili junija, ko je država razrahljala številne ukrepe za zajezitev pandemije. Skupno so v Italiji doslej zabeležili skoraj 252.000 okužb z novim koronavirusom, covid-19 pa je doslej zahteval več kot 35.200 življenj.

Komentarjev 10
  • bobo7 12:09 14.avgust 2020.

    Prepozno smo že okuženi

  • Avatar Barviolla
    Barviolla 01:08 14.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun

  • Kmodri 17:09 13.avgust 2020.

    Tako se dela.