Svet
506 ogledov

Za živali, proti Kanglerju

Protest Katarina Pernat
Tretji protest. Zaradi evtanazije psičke zahtevajo odstop župana in vodje azila.

“Zahtevamo odstop nove vodje azila Katje Kokot in župana Franca Kanglerja,” je bil tik pred petkovim tretjim protestom za boljše razmere v mariborskem zavetišču za živali odločen Alen Pajić, predsednik civilne iniciative za živali.

"Ne bi ga smeli zapreti"

Protestniki, med njimi je bilo videti tudi Jasmino Vrbnjak, nekdanjo vodjo azila, so prepričani, da nov koncesionar Snaga “z živalmi dela na sporen način”. Razburila sta jih namreč evtanazija psičke in nedavna nekajdnevna zapora zavetišča zaradi suma izbruha mikrosporije. V Snagi pojasnjujejo, da se je za uspavanje odločil veterinar, ki je ugotovil, da starejša psička Lina kljub protibolečinskim terapijam ne bo več okrevala, protestniki pa se s tem ne strinjajo. Nedavno se je pri dveh otrocih, ki sta obiskala azil, pojavil sum na mikrosporijo.

Takrat je epidemiolog za Žurnal izjavil, da gre za “nadležno bolezen, ki lahko povzroči izpuščaje in izpadanje las”, Pajić pa je prepričan, da zavetišča zaradi tega Snaga ne bi smela zapreti. “Mikrosporija se je v zavetišču pojavila tudi v preteklosti, pa to ni bilo tako sporno, da bi ga zaprli. Sem za to, da se ukrepa, vendar bi morda lahko rekli, da je vstop na lastno odgovornost, ne pa da se kar zaprejo vrata,” je pojasnil Pajić.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 14:46 04.marec 2012.

    Evtanazirajte še župana , ne bo nobene škode , ampak samo odrešitev !