Svet
108 ogledov

Za zlomljeni penis mora Zavarovalnica Triglav plačati 50 tisoč evrov

Lotite se ga skrbno in z užitkom. Če ne morete, pa stvar raje preskočite. Žurnal24 main
Zavarovalnica Triglav bo morala plačati 25.000 evrov in še približno enak znesek zamudnih obresti družini Splitčana, ki je leta 2006 med spolnim odnosom zlomil penis, je nepravnomočno odločilo občinsko sodišče v Splitu. Moški je imel življenjsko zavarovanje, ki vključuje tudi dopolnilno zavarovanje v primeru trajne invalidnosti.

Splitčan je 20-letno polico z zavarovalnico Triglav podpisal leta 2005, penis pa je zlomil domnevno med analnim odnosom leto po tem. Ker se ni uspel dogovoriti z zavarovalnico o odškodnini, je tožbo vložil leta 2009.

Kot je pojasnil v tožbi, je imel po zdravljenju težave pri spolnih odnosih, ker je bil penis v erekciji močno ukrivljen v levo stran, je poročala Slobodna Dalmacija na svoji spletni strani. Zahteval je nadomestilo za trajno invalidnost, ki je posledica nesreče. Moški je medtem kot 48-letnik umrl leta 2011. Postopek na sodišču je nadaljeval njegov sin.

Kot spominja časnik, je splitsko prvostopenjsko sodišče že presodilo v prid družini leta 2014, a je županijsko sodišče sodbo razveljavilo.

Slovenija 05.11.2013 logo, znak, simbolicna fotografija, zavarovalnica Triglav s | Avtor: Saša Despot/Žurnal24 Saša Despot/Žurnal24

Zavarovalnica se je otepala zavarovalnine

Odvetnici zavarovalnice sta trdili, da ni dokazov o datumu in okoliščinah dogodka. Opozorili so tudi, da je polica bila dvakrat stornirana, ker moški ni plačal svojih rednih obveznosti. Zato je mogoče, da ni bila veljavna v času spornega dogodka, še navaja splitski časnik.

Trdili sta tudi, da ni šlo za nesrečo, temveč za bolezen, ki ni podlaga za invalidnost ter da se moški ni pravočasno zdravil, kar je vplivalo na invalidnost.

Sodni izvedenci so na ponovljenem sojenju potrdili, da je bil penis zlomljen in da močna ukrivljenost penisa med erekcijo od 70 do 80 stopinj onemogoča spolne odnose. Ukrivljenost penisa je posledica poškodbe, kar predstavlja 50-odstotno invalidnost, so poudarili.

O nenavadnem in bizarnem primeru poročajo danes hrvaški mediji, ki poudarjajo, da primer spreminja mnenje večine moških, da med spolnim odnosom ni mogoče zlomiti penisa.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • Žvižgač 22:44 04.oktober 2016.

    Bi stavil, da nisi svobodomiselni SMCjevec ali moderni SDjevec,, pašeš na desno od desne sredine. Tudi jaz mislim enako. Če ga bo komu streslo in ožgalo, ko ga bo vtaknil v električno vtičnico bi potem morali tudi plačati?

  • francl12 18:41 04.oktober 2016.

    Pedru ne smejo nič izplačat!!! Analni spolni odnos ni normalen!!!

  • Božidar Dinič 17:47 04.oktober 2016.

    ja božji dar ni kr tko matz se slišimo lp