Svet
35 ogledov

Zabaval ga bo harem žensk

Kim džong un Žurnal24 main
Čeprav je poročen z nekdanjo pevko, s katero ima hčerko, diktator nadaljuje s tradicijo, ki jo je začel njegov dedek, ustanovitelj Severne Koreje, Kim Il Sung – vladnim uslužbencem je ukazal naj prečešejo državo in najdejo zanj primerna dekleta, poroča britanski časnik Daily Telegraph.

 

Tudi njegov oče, Kim Džong Il je imel svoj "harem", a so ga oblasti po diktatorjevi smrti decembra 2011 razpustile. Po uradnem triletnem žalovanju lahko tradicijo nadaljuje njegov naslednik. 

Vladni uradniki se zdaj odpravljajo na pot po državi, kjer bodo iskali mlade ženske, stare morajo biti med 30 in 40 let, ki bodo po intervjuju s Kim Džong Unom postale njegove osebne služkinje, pevke ali plesalke. 

"Dinastija Kim, ki vlada Severni Koreji, to počne že tri generacije. Kar je na nek način postalo tradicija, kaže tudi predsednikovo premoč na vseh področjih," je Daily Telegraphu povedal Tošimitsu Šigemura s tokijske univerze Waseda.

Časnik še piše, da je bila skupina deklet, ki je zabavala njegovega očeta Kim Džong Ila, bila za svoje delo poplačana po njegovi smrti. Prejele naj bi okoli štiri tisoč ameriških dolarjev. 

Komentarjev 6