Svet
13 ogledov

Zabavne odločitve sodnikov

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Na Otoku se lahko pohvalijo s številnimi zanimivimi izreki sodb. Preberite si nekatere izmed njih.

K sebi ne sme vabiti moških
Ko je neka Britanka spravljala ob živce sosede z glasnimi vzkliki med spolnimi odnosi, se je sodnik odločil, da jo bo kaznoval na prav poseben način: 28-letni Natalii je tako prepovedal, da vabi moške – z izjemo brata in zdravnikov v primeru nesreče ali bolezni – v svoje stanovanje. Poleg tega ji je prepovedal plesanje in tudi to, da bi bila pijana v javnosti.

Odtekli "dobrodelni" tek
17-letniki, ki so prepričali sosede, da so jim nakazali sredstva za neobstoječi dobrodelni sklad, niso bili ovadeni, namesto tega jim je sodnik naložil, da odtečejo nekaj več kot 16 kilometrov. Toliko naj bi tekli na namišljenem teku, kjer bi zbirali dodatna sredstva za dobrodelne namene.

Nekemu študentu, ki se je na sodišču znašel zaradi neplačevanja računov v restavracijah, kjer je jedel, so prepovedali obisk dražjih restavracij za eno leto. Mladenič je namreč večkrat naročil kosilo, ko pa je pojedel, je zbežal iz restavracij.

Neki zločinci pa so denimo morali narediti kostume za karneval na Notting Hillu, delati na področju dobrodelnosti, z živalmi na kmetijah ali streči malice v institucijah s starejšimi ljudmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.