Svet
1 ogledov

Začel je veljati volilni molk

Letošnja kampanja je bila po mnenju poznavalcev precej mlačna in v marsičem obre Žurnal24 main
Predvolilna kampanja se je v petek ob polnoči končala, do konca nedeljskega glasovanja pa je zapovedan volilni molk.

V času volilnega molka je prepovedana vsakršna dejavnost, ki bi volivce navajala h glasovanju za enega od kandidatov ali katero od kandidatnih list.

 

Prijave kršitev

za prijavljanej kršitev sta na voljo dve številki. "Nočna" 080 12 00 velja  do  7. ure zjutraj v soboto  ter od 19. do 7. ure zjutraj v nedeljo. .

V soboto in nedeljo med 7. in 19. uro pa pokličite na 080 21 13.

Za volilno kampanjo sicer štejejo vse politične oglaševalske vsebine in druge oblike politične propagande, katerih namen je vplivati na odločanje volivk in volivcev. V času volilnega molka je tako prepovedana propaganda v medijih ali z uporabo telekomunikacijskih sredstev, nameščanje novih plakatov in razdeljevanje letakov s politično vsebino, objavljanje oglasov političnih strank ter pozivanje volivk in volivcev, koga naj volijo. Za kršitve volilnega molka so predvidene globe v višini od 120 do 1200 evrov.

Na ministrstvu za notranje zadeve bo delovala dežurna služba, kamor bodo lahko državljani sporočali podatke o domnevnih kršitvah volilnega molka.

SD kršil zakonodajo?
Sicer pa se je včeraj pojavil sum, da je stranka SD svojo stojnico postavila preblizu enega izmed volišč, na katerem so med torkom in četrtkom potekale predčasne volitve. Po zakonu je namreč prepovedano agitiranje v prostorih volišča ter na ozemlju v njegovi okolici.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.