Svet
46 ogledov

Začela se je evakuacija iz Alepa

Ljudje zapuščajo Alep EPA
Iz vzhodnega dela sirskega mesta Alep se je začela evakuacija civilistov, ranjenih in upornikov.

Po navedbah Moskve in Damaska bodo evakuirali najmanj 4000 upornikov in članov njihovih družin, poročajo tuje tiskovne agencije.

Sirska državna televizija je poročala, da bo vzhod mesta zapustilo 4000 upornikov in članov njihovih družin, poveljstvo ruske vojske pa, da jih bo 5000.

Po navedbah nemške tiskovne agencije dpa, ki navaja sirskega poslanca blizu sirski vladi, naj bi "najprej evakuirali ranjene in bolne, nato aktiviste in medijske delavce, nazadnje pa teroriste", torej oborožene upornike, kot jih označujejo v Damasku.

Načelnik generalštaba ruske vojske Valerij Gerasimov pa je sporočil, da se je "po odločitvi ruskega predsednika Vladimirja Putina začela evakuacija 5000 upornikov in članov njihovih družin". V ta namen so vzpostavili 21 kilometrov dolg humanitarni koridor, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Nov dogovor, ki je privedel do evakuacije, naj bi bil plod dogovora med Rusijo in Turčijo, potem ko je v sredo propadel torkov dogovor o evakuaciji zaradi kršenja prekinitve ognja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Božidar Dinič 14:42 16.december 2016.

    teško je žabo naterat u vodu

  • privat 12:51 15.december 2016.

    glavno je da se pobijajo muslimani in to z rusko pravoslavnim orozjem!! eu pa modro molci ,po drugi strani pa nic neradi!! bedasti turki pa upajo da se bo eu spametovala in turcijo povabili v skupnost belega morilskega gena! poglejmo ...prikaži več samo zadevo iz humanega pogleda..eu naj te bo sram ,bliza se tudi tvoj konec!