Svet
9 ogledov

Začelo se je sojenje Habibu al Adliju

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
V Egiptu so zaradi pranja denarja začeli soditi Habibu al Adliju, bivšemu notranjemu ministru. Pred sodiščem se je zbralo več deset tisoč ljudi, ki so zahtevali smrtno kazen.

V Kairu se je začelo sojenje nekdanjemu egiptovskemu notranjemu ministru Habibu al Adliju, ki je osumljen pranja denarja v vrednosti 4,5 milijona egiptovskih funtov oziroma okoli 550 tisoč evrov ter nezakonite pridobitve javnih sredstev.

Zanikal obtožbe
V prvem sodnem procesu proti pripadnikom strmoglavljenega režima pa je krivdo zanikal. "To se ni zgodilo," je odgovoril, potem ko so mu prebrali obtožnico.

Zaradi burne razprave med obrambo in tožilstvom je sodnik preložil zaslišanje na 2. april. Odvetnik obrambe je namreč prosil za več časa za proučitev dokaznega gradiva.

Zahtevajo smrtno kazen
Sodišče so ob tej priložnosti močno zastražili, pred njim pa se je zbralo več deset tisoč ljudi, ki so zahtevali smrtno kazen za obtoženega.
Habib al Adlij je eden najbolj osovraženih ministrov v egiptovski vladi, odgovoren naj bi bil tudi za nasilen obračun varnostnih sil s protestniki, v katerem je umrlo najmanj 384 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.