Svet
116 ogledov

Zadar – meka prostitucije

Prostitutke v nemškem mestu Dortmund morajo plačati "davek na užitek". (Foto: Žu Žurnal24 main
Glavni hit hrvaške turistične ponudbe je vikend-seks na jahti ali v hotelski sobi, ki vas lahko stane do 4000 evrov.

Tudi letos bo poletje na Hrvaškem zelo vroče. Zadar je namreč postal središče elitne prostitucije, pišejo hrvaški mediji. Tujci z globokimi žepi za dva dneva užitkov v hotelski sobi ali na luksuzni jahti plačajo tudi do štiri tisoč evrov.

Seks na jahti je izjemno težko razkrinkati, čeprav o njem čivkajo že vrabci na strehi, sporočajo iz hrvaške policije. "Eden od načinov je, da sledimo oglasom, v katerih pa dekleta ne omenjajo seksualnih uslug. Takšno oglaševanje je pri nas zakonito. Escort na višji ravni je izjemno težko odkriti, še posebej, ker si želijo tako stranke kot dekleta ostati anonimni," pravijo na PU Zadar.

Slobodna Dalmacija piše, da so dekleta, ki svoje telo ponujajo najbolj petičnim hrvaškim gostom, večinoma matere samohranilke. Slednje po prejetju dogovorjene vsote svoje usluge poslovnežem ponujajo kot njihove "tajnice".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.