Svet
32031 ogledov

Očividec: "Letalo sem videl strmoglaviti". Na krovu 62 ljudi, tudi otroci.

Madžarsko letalo Profimedia
Iskalno - reševalna akcija še poteka.

V Indoneziji so danes po vzletu z letališča v Džakarti izgubili stik s potniškim letalom, ki ga upravlja indonezijski nizkocenovni prevoznik Sriwijaya Air, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočilo indonezijsko ministrstvo za promet. Na letalu je 62 ljudi,od tega 56 potnikov, med njimi sedem otrok, in šest članov posadke, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa, ki navaja indonezijsko televizijo, naj bi očividec - domnevno nek lokalni ribič - povedal, da je videl, kako je letalo strmoglavilo v morje ob obali Džakarte. Po podatkih spletne strani za spremljanje letov Flightradar24, ki jo navajata britanska BBC in Reuters, naj bi letalo približno štiri minute po vzletu v manj kot eni minuti izgubilo več kot 3000 metrov višine.

27 let staro letalo tipa boeing 737-500, ki ima sicer dovolj prostora za okoli 130 ljudi, je z letališča v Džakarti poletelo proti mestu Pontianak v pokrajini Zahodni Kalimantan na otoku Borneo, nato pa so z njim izgubili stik, je sporočila tiskovna predstavnica indonezijskega ministrstva za promet Adita Irawati.

Letalo je z letališča v Džakarti poletelo proti mestu Pontianak na otoku Borneo, nato pa so z njim izgubili stik, je sporočila tiskovna predstavnica indonezijskega ministrstva za promet.

Iskalno-reševalna akcija po izgubi stika z letalom Boeing 737-500 poteka, poroča Sky News.

Več sledi ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • mirror 16:28 09.januar 2021.

    Letalo staro 27 let sploh ne bi smelo leteti, namenjeno naj bi bilo kvečjemu za tovorni promet, ne pa za potniški promet.

  • Ender3 13:10 09.januar 2021.

    Novo leto je, tragedije pa se še naprej vrstijo, nam res ostaje zgolj upanje, da bo kaj drugače ?