Svet
11 ogledov

Zadnji poskus pomiritve protestnikov

Sirijo protesti pretresajo od 15. marca. Protestniki na njih zahtevajo politične Žurnal24 main
Sirski predsednik Bašar al Asad je imenoval novo vlado in izdal odlok o pomilostitvah za več sto zapornikov – vključno s tistimi, ki so jih aretirali v nedavnih protivladnih protestih v državi.

V skladu z odločitvijo predsednika je Sirija dobila novega ministra za notranje zadeve, finance in ministra za informiranje. Vlado bo še naprej vodil nekdanji minister za kmetijstvo Adel Safar, ki ga je v luči protivladnih protestov v začetku meseca za novega premiera imenoval Al Asad. Safar je nasledil Mohameda Nadžija Otrija, ki je bil premier od leta 2003 in je odstopil 29. marca.

Sirska državna televizija pa je poročala, da je Al Asad izdal tudi odlok o pomilostitvah za več sto zapornikov, vključno s tistimi, ki so jih aretirali v nedavnih protirežimskih protestih v državi. Ne bo pa pomilostitev veljala za tiste, ki so vpleteni v "kriminalna dejanja".

Današnji odločitvi sta zadnji poskus Al Asada, da umiri protivladne proteste v državi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.