Svet
12 ogledov

"Zadrta baba" ni želela pozirati

Brown si verjetno niti v sanjah ni mislil, da bo njegovo kampanjo ogrozila 66-le Žurnal24 main
Britanski premier Gordon Brown je prosil žensko, ki jo je označil za "zadrto babo", naj pozira z njim in tako pokaže, da mu je oprostila žaljivko. Njen odgovor: ne.

Da bi popravili vtis, ko so besede premierja Gordona Browna o "zadrti babi" nevede ujeli mikrofoni, so predstavniki Brownovega štaba prosili 66-letno Gillian Duffy, naj pozira s premierjem in pokaže, da mu je oprostila izrečene besede.

Duffyjeva je na enem od predvolilnih shodov ostro kritizirala premierja zaradi gospodarske krize in priseljevanja. Po petih minutah ji je dejal, da jo je bilo lepo srečati, nato pa je odhitel v avtomobil, a pozabil, da je ozvočen. Besedi "zadrta baba“ sta tako zaznamovali njegovo politično kampanjo. Brown je sicer Duffyjevo obiskal in se ji opravičil.

A zgodba se tukaj ni končala. Nečak užaljene gospe je danes za lokalni radio povedal, da je Brown po obisku Duffyjevi predlagal, naj skupaj z njim stopi iz hiše in pozira pred fotografi, snemalci in novinarji in s tem pokaže, da mu je oprostila. Vendar se je Duffyjeva odločila, da tega ne bo naredila, pri čemer jo je podprla tudi njena družina in Brown je moral pred sedmo silo sam, poroča Daily Mail.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.