Svet
14 ogledov

"Zadrta baba" ušla v eter

Brown ob današnjem incidentu res nima razloga za smeh. (Foto: Flynet/JLP)
1/2
Žurnal24 main
Je predvolilna kampanja načela živce Gordona Browna? Žensko, ki ga je kritizirala zaradi gospodarskih razmer, je označil za "zadrto".

Gordon Brown ne potrebuje političnih nasprotnikov, da bi si zmanjšal priljubljenost med volivci, saj mu gre to kar samemu zelo dobro od rok. Sedanjega britanskega premierja je 66-letna Gillian Duffy ostro kritizirala zaradi gospodarske krize in priseljevanja. Po petih minutah ji je dejal, da jo je bilo lepo srečati, nato pa je odhitel v avtomobil.  Brown, ki je pozabil, da ima na srajci še vedno pripet mikrofon televizijske mreže Sky TV news, je svojim sodelavcem med vstopanjem v avtomobil dejal, da je bila to ena navadna "zadrta ženska".  

"To je bila katastrofa. Nikoli ne bi smeli organizirati srečanja s to žensko. Čigava zamisel je bila to? To je smešno," je dejal Brown, medtem ko so se odpeljali. Enemu izmed svetovalcev, ki ga je vprašal, kaj je rekla Duffyjeva, je odvrnil: "Vse, to je bila ena navadna zadrta ženska." Posnetek Brownove nejevolje si lahko ogledate v zavihku video (posnetek je v angleškem jeziku, op. a.)

Kesam se, zelo se kesam

Brownu javnomnenjske raziskave pred volitvami gotovo povzročajo glavobole, saj se njegovi laburisti uvrščajo za konzervativci in liberarnimi demokrati. Največji očitek pa je, da si ne upa med '"navadne volivce".  Tudi tokratni poskus ga bo najverjetneje drago stal.

Za besede ''zadrta ženska'' se je opravičil v radijskem intervjuju. Kasneje pa je gospo Duffy obiskal na domu, kjer je ostal kar dobre pol ure. "Nisem pravilno razumel, kaj mi je dejala. Sprejela je, da je šlo za nesporazum in moje opravičilo," je po drugem srečanju z gospo dejal Brown.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.