Svet
31 ogledov

Zadušila ju je s plastično vrečko

Mati je otroke ubila, ker se je bala, da ju ne bo več videla. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Britanska mati, obtožena umora svojih dveh otrok, je priznala, da ju je zadušila s plastično vrečko.

V torek je v hotelu Miramar v španskem Lloret de Mar 43-letna Britanka Lianne Smith umorila svoja otroka, petletno hčerko Rebecco in enajstmesečnega sina Daniela. Smithova, ki je trenutno v zaporu v Gironi, kjer čaka na sojenje, je priznala, da je otroka zadušila s plastično vrečko.

Smithova sicer v zaporu zavrača hrano in pijačo. Zdravnik jo je že pregledal.

Ponesrečen samomor
Španski mediji navajajo, da je mati otroka umorila že dan prej, torej v ponedeljek, v hotelski sobi pa nato preživela noč s trupli.

Smithova, ki naj bi v Barceloni vodila vrtec, je bila zaskrbljena, da ji bodo španske oblasti vzele otroka. Po umoru je nameravala storiti samomor na enak način, kot je pokončala otroka. Pustila je tudi poslovilno pismo, v katerem je prosila za odpuščanje.

Oblasti sumijo, da bo znova skušala narediti samomor, saj jim je povedala, da želi videti svoja otroka na drugi strani.

Mož obsojen pedofilije
Njen partner, 45-letni Martin Smith, je obtožen spolne zlorabe petletne pastorke, v Veliki Britaniji pa je bil eden najbolj iskanih moških zaradi pedofilije. Prejšnji mesec so ga v Španiji aretirali, obtožen pa je več spolnih napadov na mladoletnike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.