Svet
0 ogledov

Zagorelo v trgovskem centru

Gasilcu so na kraju dogodka nudili prvo pomoč.
1/16
Žurnal24 main
V trgovskem centru na Trgu bana Jelačića v Osijeku je v jutranjih urah izbruhnil požar. Eden od gasilcev se je pri gašenju poškodval in je na zdravljenju.

Gasilcem je uspelo preprečiti nadaljnje širjenje požara, poroča portal 24sata.hr. Med gašenjem je enega od gasilcev obšla slabost, zaradi česar je prišel iz stavbe in nato omedlel. Pomoč mu je na kraju dogodka nudil tudi novi župan Vladimir Šišljagić, ki je po izobrazbi kirurg. Župan je na prizorišče prispel že nekaj po šesti uri zjutraj in pomagal reševalcem. "Reševali smo še tri ali štiri kolege, ki so ostali v kleti brez kisika. Zaradi dima so izgubili orientacijo," je povedal predstavnik gasilcev Boris Banjan in dodal, da gasilci niso v smrtni nevarnosti.

"Sporočili so nam, da se iz trgovskega centra vali dim. Vse razpoložljive ekipe so takoj šle na teren. Vse sile smo usmerili v omejevanje in gašenje požara. Po dobri uri smo odkrili, da požar izvira iz kleti, kjer je Konzumovo skladišče," dogajanje opisuje Banjan in dodaja, da je dim uničil vse v zgradbi. "Trenutno je na prizorišču 20 gasilskih vozil in več kot sto gasilcev," je povedal Banjan, zaradi česar nimajo na voljo dovolj dihalnih aparatov za vse gasilce.

To je že četrti požar v velikih trgovskih centrih v Osijeku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.