Svet
11 ogledov

Zagreb bo osvetlilo slovensko podjetje

Zagreb ob sončnem zahodu. Shutterstock
Hrvaška podružnca slovenskega podjetja Gen-I je dobila štiriletno pogodbo za dobavo energije za osvetlitev hrvaške prestolnice, piše Večernji list.

Hrvaški Večernji list je sicer zmotilo dejstvo, da se je za posel osvetlitve prestolnice prijavil le en hrvaški elektrodistributer, ta pa je imel slabšo ponudbo od našega ponudnika.

Čakajo še na potrditev mestnega sveta

Da so bili na razpisu izbrani, so nam na Gen-I potrdili, dodajajo pa, da mora pogodbo potrditi še zagrebški mestni svet. Podjetje je sicer prisotno na 16 trgih, večinoma jugovzhodne Evrope, so nam še povedali in dodali, da letno trgujejo s količino energije, večjo od celotne porabe v Sloveniji. Posel z Zagrebom je sicer mnogo premajhen, da bi pomenil kakšno spremembo ali večji premik za slovensko elektrogospodarstvo.

Medtem ko je hrvaška podružnica slovenskega podjetja Gen-I dobila štiriletno pogodbo za dobavo energije za osvetlitev hrvaške prestolnice, vredno osem milijonov evrov, danes družba Gen energija, krovna družba v skupini Gen, z odprtjem sedem milijonov evrov vrednega objekta zaznamuje desetletnico delovanja. “Z izgradnjo Informacijskega središča Gen smo v nadzornem centru združili sistem vodenja in nadzora proizvodnje in prodaje električne energije proizvodnih enot skupine Gen ter ustanovili informacijsko središče o energiji in energetiki,” je povedal direktor Gena energije Martin Novšak.

V informacijskem središču Svet energije bodo obiskovalci spoznali in na praktičnih primerih preizkusili osnove nastanka sveta in energije, vidike proizvodnje električne energije ter pojave, ki spremljajo električno energijo. “Pričakujemo najmlajše, šolajočo se mladino, posameznike, sindikalne skupine in družine z otroki,” je povedal Novšak, ki bo danes skupaj z ministrom Informacijsko središče Gen predal namenu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.