Svet
15 ogledov

Zagreb: deklico streslo na tramvaju?

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Na Hrvaškem še vedno odmeva dogodek na enem izmed zagrebških tramvajev, v katerem naj bi elektrika stresla petletno deklico. Ta ima opečene roke. Nevaren tramvaj že zapečaten.

"Oči, umrla bom," je v sredo okoli četrte ure popoldne na tramvaju številka štiri na Draškovičevi ulici v Zagrebu kričala petletna deklica, potem ko se je dotaknila prostora med dvema sedežema.

Njen oče Damir Bartočić je za hrvaški portal Index.hr dejal, da je najprej mislil, da hčerka spet joka, in jo je hotel umiriti. A ko je videl njene dlani, ga je skoraj kap.

Oče sumi na elektriko
"Obe dlani sta bili opečeni in sumim, da jo je stresla elektrika," je dejal oče deklice, ki bo morala biti najmanj do ponedeljka v bolnišnici. Deklico so namreč morali priključiti na aparate in tako nadzorujejo njeno srce, saj se bojijo, da je elektrika prišla tudi do tega organa.

Bartočić je incident takoj prijavil voznici tramvaja, ki je vozilo takoj ustavila in poklicala prvo pomoč, piše na omenjeni spletni strani. Šele nato pa je šel na policijo, kjer so mu dejali, da bi moral dogodek takoj prijaviti.

Spodnji del sedeža zažgan
"Najprej smo razmišljali, kako pomagati hčeri, in šele na to o vsem drugem,"
je dejal Bartolić in dodal, da je policija že napravila zapisnik. Sicer pa je še enkrat preveril mesto na tramvaju in opazil, da je spodnji del sedeža zažgan od grelnika.

Tiskovni predstavnik zagrebškega javnega potniškega prometa ZET Tomislav Jurić je za Index.hr dejal, da se je incident zgodil na češkem tramvaju stare proizvodnje. Vozilo so takoj premaknili v hangar, kjer ga bodo pregledali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.