Svet
1784 ogledov

Zagreb: Eksplozije, iskre in prevrnjen avto

Snemanje filma v Zagrebu. Tomislav Miletic/24sata/Pixsell
Tramvajske linije v središču Zagreba so okrnjene zaradi snemanja.

Te dni je v središču Zagreba v večernih urah ustavljen tramvajski promet zaradi snemanja filma visokoproračunske produkcije Canary Black s Kate Beckinsale v glavni vlogi. Tramvaji so od nedelje do danes ustavljeni od 19.15 ure zvečer do 5.30 zjutraj, na več lokacijah v mestu pa prihaja tudi do popoldanskih blokad.

Snemalna ekipa je Zagrebčane prosila za strpnost in razumevanje, tudi zaradi glasnih pokov, ki bodo odmevajo po ulicah, predvsem v nočnih urah.

Kate Beckinsale v filmu pod taktirko Pierra Morela igra agentko Cie Avery Graves z Rupertom Friendom, ki ga občinstvo dobro pozna iz uspešnic Prevzetnost in pristranost, Deček v črtasti pižami, Mlada Viktorija in Hitman: Agent 47. 

Canary Black se snema v Zagrebu, ker je Zagreb podoben Pragi, poroča hrvaški portal Index. Češka prestolnica je v zadnjih letih postala priljubljena lokacija za snemanje visokoproračunskih filmov. "Ni bilo veliko možnosti, razmišljali smo o Grčiji, Turčiji, Srbiji, izbrali pa smo Hrvaško," je povedal producent filma H.W. Lorenz, ki je razkril, da bodo film snemali tudi v Rovinju, ki bo predstavljal mesto Tokio.

Snemanje bo potekalo na 130 lokacijah po vsem mestu, za njihovo uporabo pa je morala filmska ekipa v mestni proračun prispevati 103.000 kun oziroma 13,657 evra. 

Mestna občina Zagreb je sicer sporočila, da neposredni prihodki znašajo okoli 650.000 kun oziroma nekaj nad 86.000 evri, posredni prihodki od snemanja znašali nad 10 milijonov kun oziroma 1.325.700 evri, v kar so vključeni različni davki in plačila zagrebških dobaviteljev, dnevnic in drugi stroški, mesto pa bo pridobilo na slovesu atraktivne filmske lokacije.

dezurni@styria-media.si

 

 

 

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 13:27 17.november 2022.

    Kate Beckinsale, mmmmmmmm,huda k poper.