Svet
11058 ogledov

Zagreb: S sekiro pokončal 1,5-letnega otroka, potem ga je povozil slovenski avto

Hrvaška policija Marko Prpic/PIXSELL
S Hrvaške poročajo o novi družinski tragediji.

V Zagrebu je moški v sredo zvečer s sekiro napadel 42-letno žensko in enoinpolletnega otroka, poročajo hrvaški mediji.

Otrok je zaradi hudih poškodb umrl v bolnišnici, moškega pa je med begom na zagrebški obvoznici do smrti povozilo vozilo. Portal 24sata je prvi poročal, da je imelo vozilo slovenske registrske oznake, kar so nam kasneje potrdili tudi na zagrebški policiji. 

Pri begu izstopil iz avtomobila, vanj trčilo vozilo

43-letni državljan Bosne in Hercegovine G.K. je okoli 20.30 ure prispel v hišo na Kozari putu, v kateri živi njegova nekdanja partnerica z otrokom. Nekdanja partnerja sta se začela prepirati, nato pa je moški žensko in otroka napadel s sekiro in jima poškodoval glavi.

Po napadu se je podal v beg z avtomobilom nemške registracije in pri tem povzročil več prometnih nesreč. Na zagrebški obvoznici je nato izstopil iz vozila, preskočil ograjo in nadaljeval svojo pot po vozišču, kjer je končal pod kolesi drugega vozila. Zatem je vanj trčil še tovornjak.

Na kraju smrtnega dogodka sta opravila ogled dežurni namestnik županijskega odvetništva v Zagrebu in preiskovalna skupina Policijske uprave Zagreb in ugotovili, da je šlo za samomor, so sporočili iz Policijska uprava Zagreb.

Napadena ženska se po napadu zdravi v eni izmed zagrebških bolnišnic. Je v kritičnem stanju.

Napadalec stari znanec policije

Policija je moškega že obravnavala v primerih ropa pošt in klubskih avtomatov, zaradi česar je bil tudi v zaporu. Bil je namreč del petčlanske skupine, ki je oropala dve pošti in pet igralnih avtomatov, s čimer so odnesli zneske v vrednosti okoli milijona kun oziroma 135 tisoč evrov, pri nekaterih ropih pa so uporabili tudi pištole. Denarja in orožja niso nikoli našli, še poroča 24sata.

dezurni@styria-media.si

*Slika je simbolična.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.