Svet
9 ogledov

Zagreb: so hoteli na letalo z bombami?

V prtljagi so varnostniki našli štiri kače, dva papagaja in veverico. (Foto: iSt Žurnal24 main
Na zagrebškem letališču so pri rentgenskem pregledu prtljage odkrili bombi. Kdo jih je želel pretihotapiti in kam so bili lastniki prtljage namenjeni, ni znano.

V četrtek so policisti pri pregledu kovčka odkrili ročno bombo, naslednji dan pa so v osebni prtljagi pri drugem potniku našli pravo ročno bombo brez vžigalnika.

Čeprav letališke oblasti v kovčke velikokrat postavijo bombe z namenom, da preverijo, kako dobro so v takih primerih usposobljeni varnostni delavci, pa v zadnjih dveh primerih ni šlo za varnostno vajo, poroča 24.sata.hr.

Kam natančno so bili potniki namenjeni in ali so oblasti prijele kakšno osebo oziroma jo prijavile, ni znano. Na zagrebški policiji so za portal dejali, da bodo zadevo lahko komentirali šele, ko bodo zadevo natančno preverili.

Skopi z informacijami so bili tudi predstavniki glavnega letališča v državi. "Nič ne smem komentirati, o primeru se pozanimajte pri vojaški policiji," je za portal dejal predstavnik letališča.

Na hrvaškem obrambnem ministrstvu za komentarje zaradi praznikov niso bili dosegljivi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.