Svet
25 ogledov

Zagreb: ujeli nasilnega homofoba

Hrvaška policija. Goran Jakus/24sata
Zagrebški policisti so prijeli 26-letnega moškega, ki je osumljen napada na dve lezbijki 22. junija. Takrat je nanju kričal: "Treba bi vas bilo pobiti in zažgati!"

Policisti so moškega ujeli s pomočjo občanov. Ker namreč pet dni po napadu policija storilca ni našla, so novinarji hrvaškega časnika Jutarnji list napadeno lezbijko prosili, naj podrobno opiše napadalca, in z njeno pomočjo narisali njegov portret.

Spomnimo. Ženski sta bili napadeni, ko sta čakali na nočni avtobus na glavni postaji v Zagrebu. Začelo se je z zmerjanjem, ki se je kljub ignoriranju stopnjevalo. Moški jima je sledil tudi na avtobus in dekleti ves čas žalil. Prenehal ni niti, ko sta iz avtobusa izstopili.

Verbalno nasilje se je takrat spremenilo v fizično. Za trenutek sta mu uspeli pobegniti, a ju je kmalu dohitel in nadaljeval z napadom. Poleg psihičnih posledic in šoka sta dekleti utrpeli tudi hude telesne poškodbe. Ena izmed deklet je utrpela zlom čeljusti in pretres možganov, medtem ko ima druga po obrazu hematome in odrgnine. Več v tej povezavi.

Komentarjev 1
  • Stolp 12:31 06.julij 2012.

    Jej jej, kaj bo s tem v kehi ko bodo soobsojenci izvedeli kaj počne z njihovimi kolegi in kolegicami. Ha ha ,... to bo pa žurka! OK homofobi so velikokrat tudi sami nagnjeni k homoseksualnost in bo morda lažje. V ...prikaži več vsakem primeru mu jih vsaj ne bo treba gledati jih ker bodo pristopali od zadaj