Svet
10 ogledov

Zagrebški župan v priporu

Janković in Bandić Žurnal24 main
Policija je v Zagrebu priprla več oseb zaradi suma nezakonitih dejanj v zagrebški mestni upravi in mestnemu podjetju Zagrebački holding. Imen niso navedli, hrvaški mediji pa trdijo, da je med njimi tudi zagrebški župan Milan Bandić.

Jutarnji list, ki se sklicuje na neimenovane vire iz vrst policije, navaja, da naj bi bil med pridržanimi Milan Bandić, poleg njega pa še predsednik uprave Zagrebškega holdinga Slobodan Ljubičić in solastnik podjetja CIOS Petar Pripuz.

Časnik še navaja, da so pridržanja sledila večmesečnim kriminalističnim preiskavam o postopkih v zagrebški mestni upravi in holdingu. Napovedali so, da bodo proti prijetim osebam vložili kazenske ovadbe zaradi upravičenega suma korupcije, zlorabe položaja in pooblastil.

Bandićevo ime se že več let omenja v številnih aferah, ki so jih mediji povezovali z njegovim položajem župana hrvaške prestolnice. 58-letni Bandić je na položaju župana Zagreba že peti mandat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.