Svet
9 ogledov

Zahtevali drugo letalo

Potniki ne morejo pozabiti nesreče, ki se je zgodila prejšnji mesec v Madridu, z Žurnal24 main
Potniki letalske družbe Air Berlin so bili premeščeni na drugo letalo, ker jim v dvakratnem poskusu s prvim letalom ni uspelo vzleteti.

"Menimo, da so se potniki preburno odzvali na situacijo," je povedala tiskovna predstavnica Air Berlina Alexandra Müller. "Po drugi strani pa je njihova odziv razumljiv, posebej po tistem, kar se je prejšnji mesec zgodilo v Madridu," je še dodala.

Boeing 737 s 172 potniki naj bi v nedeljo dopoldne poletel iz Nürnberga v Faro na Portugalskem. Pilot se je odločil za vrnitev na letališko stezo kmalu po tem, ko je ugotovil, da zaslon na nadzorni plošči ne deluje. Uro pozneje, ko je bila težava odpravljena, so potnike znova vkrcali na letalo. Tudi drugi poskus vzleta je bil odpovedan, ker je ena izmed stevardes omedlela. Takrat pa so potniki pobesneli in zahtevali premestitev v drugo letalo. "Letalo poleg pokvarjenega zaslona na nadzorni plošči ni imelo nikakršnih tehničnih težav," je povedala Müllerjeva.

Prejšnji mesec je v letalski nesreči v Madridu umrlo 154 ljudi, ko je letalo po prvem neuspešnem poskusu vzleta kljub tehničnim težavam poskušalo spet vzleteti. V nesreči so umrli štirje Nemci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.