Svet
63 ogledov

Zahvaljujoč mobilnemu telefonu policisti preprečili samomor

letališče los angeles Profimedias
Policisti so se pri reševanju moškega, ki je grozil s samomorom, uspešno poslužili mobilnega telefona.

Na losangeleškem letališču je moški grozil, da bo skočil s police štirinadstropne parkirne hiše. Policija se je nemudoma odzvala na dogajanje in na kraj poslala patruljo. Ko so skušali z moškim navezati stik, so naleteli na jezikovno oviro. Moški je namreč govoril le korejsko. 

"Policista Michael Dear in Daniel Krockel sta takoj vzpostavila stik z vidno razburjenim moškim, s pomočjo prevajalnikov na njunih mobilnih telefonih," so v izjavi zapisali policisti. "Policistoma je uspelo moškega zvabiti par korakov bližje, da bi pogledal aplikacijo, s pomočjo katere sta si policista pomagala pri prevajanju." V tem pa sta policist na kolesu Bart Castro in policist Krockel stopila na polico, moškega zgrabila in ga spravila na varno, izjavo povzema inquirer.net. 

Po uspešnem razpletu dogajanja na letališču so moškega odpeljali v zdravstveno ustanovo, kjer so opravili vse potrebne preglede. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:44 20.september 2016.

    Ja zdej bo moral pa plačat stroške zdravstvene obravnave...pa vprašanje če mu bodo uspel povrnit željo do življenja...seveda bi bilo to že preveč zasebno da bi o teh ključnih zadevah izvedeli karkoli preko medijev.