Svet
15 ogledov

Zajeli ženo vodje Islamske države

Abu Bakr al-Baghdadi EPA
Libanonska vojska je zajela soprogo in otroka vodje Islamske države (ID) Abuja Bakra al Bagdadija.

Soprogo Sajo al Dulaimi so zajeli, ko je prečkala Sirijo pred dobrim tednom dni.

Po informacijah libanonskih obveščevalnih virov zajetje pomeni, da imajo v rokah močan vzvod pritiska na vodjo skrajnežev. S tem želijo namreč izpogajati osvoboditev 27 članov libanonskih varnostnih sil, ki jih je zajela Islamska država.

Po prvotnih poročilih so skupaj z drugo soprogo al Bagdadija zajeli tudi njegovega sina, vendar se zdaj pojavljajo informacije, da je potovala s hčerko. Naredili bodo DNK-test, da bodo potrdili, ali gre res za al Bagdadijevega otroka.

Lahko je zaskrbljen

Islamska država se na poročanja o zajetju še ni odzvala.

"Pogovarjal sem se z nekaj ljudmi, ki trdijo, da je šlo za usklajeno akcijo ameriških obveščevalcev in libanonske vojske. Če bi bil jaz al Bagdadi, bi bil zelo nervozen, da so mi prišli že tako blizu. Ta dogodek je zelo zaskrbljujoč za Islamsko državo, posebno za vodje," je za agencijo Reuters dogajanje komentiral  Fawaz Gerges, strokovnjak za Bližnji vzhod iz Londona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.